Partij voor de Dieren draait gaskraan in Gouda dicht


13 maart 2018

Gouda – Met het oog op een gezonde en veilige toekomst heeft de Partij voor de Dieren symbolisch de aardgaskraan in Gouda dicht gedraaid.
De partij wil dat onze stad in de komende 4 jaar gasloos bouwt en ervoor gaat zorgen dat huishoudens overstappen op duurzame energiebronnen. Daarmee zorgt Gouda er voor dat onze lucht schoner wordt, het klimaat wordt gespaard en de energierekening daalt.

Bovendien is het 'afsluiten' van de gasleiding in Gouda ook een boodschap van solidariteit met de inwoners van de provincie Groningen. “Hoe zouden wij het vinden als er scheuren in de muren van ons historische Stadhuis zouden zitten en men in andere steden ondertussen ongestoord doorging met het gebruik van gas en het bouwen van van niet-gasloze woningen?” aldus fractievoorzitter Corina Kerkmans.

Tevens wil de partij met deze actie waarschuwen dat er een reëel risico bestaat dat er binnenkort naar gas in het Groene Hart gaat worden geboord, vlakbij onze stad. Met alle gevolgen voor mens en dier. En onze bodem. Alsof Gouda al niet genoeg problemen heeft met bodemdaling die bovendien een bedreiging vormt voor onze monumenten.

Ook het Huis van de Stad werd door de PvdD fractie symbolisch van het gas afgesloten.

Gerelateerd nieuws

Interventie PvdD Gouda voorkomt voortijdige kap boom

Dankzij een oplettende buurtbewoner heeft de PvdD Gouda voorkomen dat een boom aan het Raam voortijdig is gekapt. Deze ...

Lees verder

Partij voor de Dieren aanwezig bij verschillende verkiezingsdebatten

Het is campagnetijd en dus een tijd van veel verkiezingsdebatten. De Partij voor de Dieren doet uiteraard mee. Zo waren we on...

Lees verder