Corina Kerkmans


Gemeen­te­raadslid

Corina Kerkmans is fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Gouda en tevens raadslid voor onze partij in de Goudse gemeenteraad.

Corina heeft een belangrijk deel van haar jeugd in Gouda doorgebracht, en woont sinds 2018 weer in het centrum van de stad.

Na bijna 5 jaar aan de VU in Amsterdam te hebben gewerkt, vertrok Corina naar Buenos Aires waar ze als adviseur internationaal ondernemen bij de Nederlandse ambassade aan de slag ging. Na haar terugkomst in Nederland in 2002 heeft ze politieke wetenschappen aan de Universiteit Leiden gestudeerd (bachelor). Corina werkt momenteel als internationaal programmamanager bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zij is coördinator voor een fonds ter bestrijding van kinderarbeid en coördinator bevordering maatschappelijk ondernemen bij bedrijven die internationaal opereren.

De Partij voor de Dieren staat voor Corina voor alles wat zij belangrijk vindt in dit leven: duurzaamheid, zorg voor onze planeet en alles wat er op leeft, persoonlijke vrijheid, maar zeker ook persoonlijke verantwoordelijkheid.
Corina wil de inwoners van Gouda een lange termijn perspectief bieden en opkomen voor alles en iedereen die kwetsbaar is:

"In de Raad wil ik het Goudse beleid kritisch volgen en telkens weer opkomen voor onze speerpunten: een Gouda dat ook aan de generaties na ons denkt met een duurzame en circulaire economie, diervriendelijkheid, meer groen en zorgzaamheid.
Ik zou een planeet willen doorgeven waarop mededogen is voor mens dier en milieu, dat is mijn drive."

Nog meer weten? Lees dan hier het interview met Corina Kerkmans in het weekblad 'De Gouda'.

Gerelateerd

Ja-ja sticker gaat er komen!

Afvalverordening naar aanleiding van PvdD motie aangepast

Eindelijk, ook Gouda is zover en het invoeren van de Ja-Ja sticker lijkt een feit. Het gemeentebestuur gaat het opt-in systeem eindelijk invoeren, nadat de Partij voor de Dieren hier in 2016 reeds toe had opgeroepen. Dat had te maken met de Rechtszaken die de reclamebranche aanspande tegen gemeenten die wel de moed hadden al te beginnen met de Ja-Ja sticker. Ondanks aandringen vanuit de gemeenter...

Moties Vragen Nieuws
Moties Vragen Nieuws