Corina Kerkmans


Raadslid

Wie ben ik?

Corina Kerkmans. Supertrots en vereerd dat ik voor de derde termijn onze prachtige partij mag vertegenwoordigen in de Raad.

Wat doe ik?

In het dagelijks leven werk ik voor de Rijksoverheid om bedrijven te ondersteunen de stap te maken naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast ben ik Raadslid namens de Partij voor de Dieren, dat doe ik sinds 2014, waarvan de eerste negen jaar als fractievoorzitter. Tot slot werk ik via mijn eigen stichting om in gevangenschap levende wilde katten een betere toekomst te geven. En ik probeer daarbij in volle verbinding te blijven met iedereen die mij dierbaar is.

Wat wil ik bereiken

Het partijprogramma van de Partij voor de Dieren zit mij als gegoten, ik ‘adem’ deze partij. Dat is heel fijn, want daardoor kan ik vanuit mijn hart werken voor onze idealen en dat doen we al jaren met succes. Eigenlijk zou ik willen dat ons hele partijprogramma voor Gouda zou gelden. Want wij hebben een optimistische kijk op de toekomst van onze stad. Onze ideale stad is een veelkleurige, inclusieve stad die het welzijn van mens, dier, boom, natuur en onze lucht en water het allerbelangrijkst vindt. Met een gemeentebestuur dat dat in praktijk brengt!

Voor de komende vier jaar richt ik me in ieder geval op het redden van natuur en biodiversiteit in onze stad en specifiek in de Oostpolder en Goudse Hout. Dieren krijgen de bescherming en het respect dat zij zo nodig hebben: in het wild, in het verkeer, bij onze huizen, in de landbouw en natuurlijk onze huisdieren.
Ook wil ik me graag hard maken voor onze lokale economie. Het is niet de onhoudbare ‘economische groei’ waar we ons geld aan gaan uitgeven, maar aan een lokale economie die goed voor ons allemaal is, een betekeniseconomie. Natuurlijk mag onze huizenmarkt niet langer worden gegijzeld door beleggers.
Klimaatmaatregelen moeten eerlijk en betaalbaar zijn, er is actie nodig voor het klimaat! Symbolisch voor dit alles is dat Gouda wat ons betreft op een dag de wereldhoofdstad zal zijn van de beste vegan kaas ter wereld. Say Vegan Cheese Gouda.

Email:
corina.kerkmans@gouda.nl

Foto: Tobias Kleuver


Gerelateerd

Moties Vragen Nieuws
Moties Vragen Nieuws