Corina Kerkmans


Burger­raadslid

Corina Kerkmans was de vorige raadsperiode fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Gouda en tevens raadslid voor onze partij in de Goudse gemeenteraad. Na de verkiezingen in maart 2018 moest zij om persoonlijke omstandigheden een stapje terug doen in politieke werkzaamheden. Haar taken zijn tijdelijk overgenomen door Beatrijs Lubbers. Corina start deze nieuwe raadsperiode nu als burgerraadslid.

Ook al is de PvdD als lokale politieke partij nog betrekkelijk nieuw in Gouda, Corina is dat zeker niet. Zij heeft hier een belangrijk deel van haar jeugd doorgebracht, en woont sinds 8 jaar weer in het centrum van de stad.

Na bijna 5 jaar aan de VU in Amsterdam te hebben gewerkt, vertrok Corina naar Buenos Aires waar ze als adviseur internationaal ondernemen bij de Nederlandse ambassade aan de slag ging. Na haar terugkomst in Nederland in 2002 heeft ze politieke wetenschappen aan de Universiteit Leiden gestudeerd (bachelor). Corina werkt momenteel als internationaal programmamanager bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zij is coördinator voor een fonds ter bestrijding van kinderarbeid en coördinator bevordering maatschappelijk ondernemen bij bedrijven die internationaal opereren.

De Partij voor de Dieren staat voor Corina voor alles wat zij belangrijk vindt in dit leven: duurzaamheid, zorg voor onze planeet en alles wat er op leeft, persoonlijke vrijheid, maar zeker ook persoonlijke verantwoordelijkheid.
Corina wil de inwoners van Gouda een lange termijn perspectief bieden en opkomen voor alles en iedereen die kwetsbaar is:

"In de Raad wil ik het Goudse beleid kritisch volgen en telkens weer opkomen voor onze speerpunten: een Gouda dat ook aan de generaties na ons denkt met een duurzame en circulaire economie, diervriendelijkheid, meer groen en zorgzaamheid.
Ik zou een planeet willen doorgeven waarop mededogen is voor mens dier en milieu, dat is mijn drive."

Nog meer weten? Lees dan hier het interview met Corina Kerkmans in het weekblad 'De Gouda'.

Gerelateerd

Gouda komt op de fijn­stof­kaart

Onder de bezielende leiding van Bertrik Sikken werden op 9 november een kleine twintig fijnstofmeters in elkaar gezet. Met enig geduld en opperste concentratie werd de bedrading op de juiste plek geprikt en de fijnstofmeter geactiveerd. Deze door de Goudse afdeling van de Partij voor de Dieren georganiseerde avond was voor iedere geïnteresseerde toegankelijk.

Moties Vragen Nieuws
Moties Vragen Nieuws