Een zorgzame en geëman­ci­peerde stad


Volwaardig meedoen voor iedereen

De gemeente zorgt voor inwoners die hulp nodig hebben en organiseert toegankelijke zorg- en ontmoetingsvoorzieningen. Inwoners kunnen hun talenten ontwikkelen door goed onderwijs, betaalbare en gevarieerde sport-, kunst- en cultuurmogelijkheden. Mensen moeten zich vrij en veilig kunnen voelen. Het recht op privacy, gelijke behandeling en zelfontplooiing wordt gerespecteerd.

Als emancipatiebeweging voelt de Partij voor de Dieren zich zeer verwant met de strijd van andere emancipatiebewegingen. Martin Luther King en zijn familie streden niet alleen tegen racisme, maar ook tegen de uitbuiting van dieren. Begin vorige eeuw streden veel suffragettes niet alleen voor vrouwenrechten, maar ook voor dierenrechten. En Gandhi streed eveneens voor mensen- en dierenrechten. Het met respect omgaan met anderen strekt zich uit tot voorbij de menselijke soort. Ook het recht op privacy is nauw verweven met de strijd voor emancipatie. Het gaat om het recht jezelf te zijn, zonder inmenging van anderen.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

PvdD Gouda doet mee aan gemeen­te­raads­ver­kie­zingen in 2022

Kandidatenlijst vastgesteld op congres

Op 16 maart 2022 doen wij voor de derde maal op rij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Gouda!Op 21 november hebben de leden van de partij op het congres de kandidatenlijsten vastgesteld. Ook het concept verkiezingsprogramma werd goedgekeurd en zal binnenkort worden gepubliceerd. Lijsttrekker is opnieuw Corina Kerkmans en de partij presenteert zich met een diverse groep met veel nieuwe g...

Moties Vragen Nieuws
Moties Vragen Nieuws