Gouda krijgt bushokjes met sedum daken


PvdD raadslid tipte wethouder

3 februari 2020

Vanaf 01-04-2020 krijgen 64 Goudse bushokjes een groen, sedum dak. Ook krijgen negen hokjes zonnepanelen en vijf een AED. Sedum daken zijn goed voor bijen en vlinders, voor de opvang van regenwater en voor het filteren van fijnstof uit de lucht.

September vorig jaar gaf Partij voor de Dieren raadslid Corina Kerkmans de wethouder een tip over de sedum daken voor bushokjes in Utrecht, waar het zo'n groot succes is, dat het zelfs internationaal aandacht trok. Bushokjes met groene daken passen zowel bij de intentie om Gouda bij-vriendelijk te maken als bij de doelstellingen van het College op het gebied van klimaatadaptie, appte Kerkmans destijds. De wethouder reageerde enthousiast.

Bushokjes met een sedum dak staan inmiddels in verschillende steden waaronder Breda en Apeldoorn. Nu gaat dus ook Gouda meedoen aan wat hopelijk in veel meer steden een trend gaat worden.
"Het hoeft niet altijd via een motie of Raadsvragen te gaan", aldus een verheugde Corina Kerkmans, "soms is een tip genoeg. Waar het om gaat is dat de groene bushokjes er komen!".



Afbeelding van Walter Sturn via Pixabay


Gerelateerd nieuws

Vergroening parkeertarieven onder de loupe

Via belastingen en tarieven die inwoners aan de stad moeten betalen, kun je een vergroenende werking uit laten gaan op basis ...

Lees verder

Bomen zijn van levensbelang

Natuur in de stad is van levensbelang. Met natuur in de nabijheid voelen mensen zich prettiger en rustiger. Natuur in de stad...

Lees verder