Vragen over gebruik van dieren bij Kaars­jes­avond


17 december 2016

De fractie van de Partij voor de Dieren heeft aan het College van B&W vragen gesteld over het gebruik van dieren tijdens 'Gouda bij Kaarslicht'. Wij wilden onder meer van het College weten of men met ons van mening was dat het opluisteren van feesten met behulp van dieren niet respectvol en daarom niet meer van deze tijd is.

Ieder jaar wordt een kudde schapen en een vendel ganzen ingezet, die door de drukke straten lopen om de het feest op te luisteren en bovendien is er altijd een levende kerststal met ezels, een pony en konijnen. Dit jaar bleken de schapen afwezig door omstandigheden en de ganzen vanwege de ophokplicht.

Samen met een journalist van het AD brachten 2 van onze fractieleden een bezoek aan de levende kerststal. Een verslag daarvan verscheen in de krant. Daarbij werd ondermeer benadrukt dat de gemeente op het gebied van dierenwelzijn ook best ambitie mag tonen in plaats van alleen te wijzen op landelijke wetgeving.

Eerder pleite de Partij voor de Dieren in de aanloop van Kaarsjesavond ook voor het gebruik van kaarsen zonder rundvet.

Onze raadsvragen over Kaarsjesavond en de antwoorden van het College vindt u hier.

gouda bij kaarslicht

Gerelateerd nieuws

PvdD: Vissterfte door baggeren moet stoppen

Af en toe uitbaggeren van sloten is noodzakelijk voor doorstroming van het water. Het komt de waterkwaliteit en de flora en f...

Lees verder

Partij voor de Dieren opnieuw in verweer tegen vuurwerk

Ook voor de afgelopen jaarwisseling was er nog steeds geen landelijk verbod op vuurwerk ingesteld. Het geld dat vuurwerk op...

Lees verder