Succes­volle verkie­zings­cam­pagne voor gemeen­te­raads­ver­kie­zingen


19 maart 2014

In Gouda heeft de Partij voor de Dieren zich fors ingezet om een goede en gerichte campagne op te zetten. Wat wij belangrijk vinden is dat we niet alleen tijdens de campagne, maar ook daarna zichtbaar zijn en blijven. En dat inwoners ons altijd kunnen vinden voor vragen, inspiratie en meldingen van problemen.

  • Wat hebben we zoal gedaan?
  • Een goede twitter en social media account en campagnewebsite opgezet;
  • Deelgenomen aan alle ‘Kieswijzers’ waar we aanbod kregen om mee te doen. Het blijkt namelijk dat wel 20% van de mensen na het invullen van een Kieswijzer bij onze partij ‘uitkomt’.
  • We hebben aan zeker 10 debatten deelgenomen over onder meer zorg, sociale woningbouw, sport, Gouda-Wereldwijd en de toekomst van het Groene Hart.
  • We hebben flyeracties gedaan en posters geplakt.
  • Onze jaarlijkse ‘Liefde voor Dieren’ oorkonde, ging dit jaar op Valentijnsdag naar het Dierentehuis Midden Holland.
  • En bij twee van onze publieksacties hadden we bovendien de eer dat onze Tweede Kamerleden Marianne en Esther aanwezig waren.

Met Marianne Thieme zijn we opgekomen voor de bomen in de Oostpolder. Boer Houdijk vecht daar al jaren voor het behoud van zijn prachtige bomen en Gouda had een kapvergunning afgegeven. Helaas heeft het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard zich dagen later na de actie met veel machtsvertoon toegang geëist tot het terrein. Inmiddels is de kaalslag compleet en het terrein van de boer in zijn ogen geruïneerd.
Wel heeft de boer gelijk gekregen van de Hoorcommissie dat Gouda de kapvergunning onrechtmatig zou hebben afgegeven. Het antwoord is nu aan de wethouder en wij zijn erbij! We gaan bovendien een ‘Zwartboek’ over de Oostpolder maken.

Esther Ouwehand opende in de Goudse Binnenstad een prachtig insectenhotel ‘Gouda Hotel-Erbij’. Met dit hotel wilden we aandacht vragen voor de gasten van hoge toegevoegde waarde in Gouda: insecten en bijen. Door ondermeer het gebruik van landbouwgif dreigen deze essentiële dieren te verdwijnen. Tevens vroegen wij op deze wijze aandacht voor het Weeshuis in Gouda. Dat staat in de verkoop en Ineke Verkaaik wil met haar werkgroep dit unieke gebouw niet voor de Goudse inwoners verloren laten gaan. Dat willen wij ook niet: Monumenten zijn kwetsbare waarden die onze partij niet wil ‘offeren’ voor korte termijn financiële belangen en dat is nu precies wat bij het Weeshuis dreigt te gebeuren. Het plan van Ineke en haar werkgroep wordt meegenomen in een haalbaarheidsstudie die door de Gemeente in het voorjaar van 2014 wordt uitgevoerd.

Marianne Thieme en Corina Kerkmans bij de actie voor de bomen in de Oostpolder

Esther Ouwehand onthuld bijenhotel

Gerelateerd nieuws

Kiezers bedankt! We hebben een zetel!!

De komende 4 jaar zal het geluid van de Partij voor de Dieren ook worden gehoord in de gemeenteraad van Gouda! Daar zijn we o...

Lees verder

Installatie van de raad

Op 26 maart werd Corina Kerkmans geïnstalleerd als gemeenteraadslid van de Partij voor de Dieren in Gouda. Een bijzonder mome...

Lees verder