Middelen voor verbe­teren biodi­ver­siteit


Start herstel biodi­ver­siteit al in 2023 dankzij amen­dement PvdD

9 november 2022

Op 9 november 2022 heeft de Partij voor de Dieren het amendement Verbeteren biodiversiteit in Gouda ingediend. Dit amendement is aangenomen.

Waar gaat het over:

In 2022 is een nulmeting biodiversiteit in Gouda is uitgevoerd. Alleen was in de begroting nog geen geld beschikbaar gemaakt voor 2023. Doordat dit amendement is aangenomen is het ons gelukt om toch al in 2023 te kunnen beginnen met beleid voor herstel van biodiversiteit. Want het is hard nodig dat we dat zo snel mogelijk aanpakken.

Waarom is biodiversiteit zo belangrijk?

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten en micro-organismen die met elkaar samenwerken in een zogenaamd “ecosysteem” (dat kan je eigen achtertuin zijn). Hoe meer planten, dieren en micro-organismen met elkaar samenwerken, des te beter de natuur in staat is extreme omstandigheden op te vangen. Denk dan aan b.v. aan overstromingen, hitte en aardbevingen. Het beschermen en ondersteunen van biodiversiteit is noodzakelijk om de aarde te beschermen zodat zowel de aarde zelf als al het leven op aarde kan voortbestaan.

Dit amendement is ingediend samen met D’66 en PvdA.

Gerelateerd nieuws

Gouda Vuurwerkvrij!

Op woensdag 19 oktober is onze motie om Gouda in de toekomst vuurwerkvrij te maken door de gemeenteraad aangenomen! Wij...

Lees verder

Woningbouw in Gouda wordt duurzaam en modulair

Op 9 november 2022 heeft de Partij voor de Dieren in Gouda de motie Circulaire woningbouw in Gouda ingediend. Deze motie...

Lees verder