Goudse leden denken mee over verkie­zings­pro­gramma


Inspi­re­rende brain­storm­avond over Goudse speer­punten

14 oktober 2021

Afgelopen dinsdagavond kwamen fractie, partijgenoten, en belangstellenden bij elkaar. Doel: inventariseren van speerpunten die de partij kan aanhouden voor de komende raadsperiode.
Want ja, het lijkt nog ver weg maar februari 2022 zijn er alweer gemeenteraadsverkiezingen!
Goed om dan te weten wat er lokaal leeft.

De sessie werd geleid door Wouter Kraidy, die ons na een voorstelrondje en een inleiding aan het werk zette om rondom de thema's 'Duurzaamheid', 'Sociaal en Eerlijk', 'Natuur', en 'Diervriendelijk' met ideeën te komen. Dit werd in kleine groepjes gedaan.

Na een pauze, waarin we konden genieten van vegan worteltjestaart en citroencake, werden alle ideeën plenair besproken.
Een greep uit de vele ideeën: "Klimaatneutrale reclame op de bushokjes", "Toeristen iets positiefs voor het milieu laten achterlaten", "Een dierenwelzijnsnota, "Duurzaam en energiezuinig bouwen" ,"Gouda vegan cheese capital"...en nog veel meer!

Het is de bedoeling deze input te gebruiken voor het schrijven van het nieuwe verkiezingsprogramma, en om vooral ook mee te nemen in de raadsperiode die komen gaat. Een raadsperiode waarin we misschien wel met TWEE raadsleden de gemeenteraad onveilig mogen maken!

Een speciaal woord van dank nog voor ouwe getrouwe Hans Beck: Hij bracht twee prachtige liederen ten gehore, met scherpe, maatschappijkritische teksten, waardoor de stemming er goed in kwam!

Kon je niet aanwezig zijn bij de brainstorm avond maar heb je wel ideeën over hoe we onze idealen in Gouda verder kunnen uitwerken dan word je van harte uitgenodigd om je inbreng aan te geven op dit formulier!