Lijst­trekker PvdD doet tijdelijk een stap terug.


25 maart 2018

Door persoonlijke omstandigheden zal PvdD lijsttrekker Corina Kerkmans tijdelijk een stap terug doen in de Goudse politiek.
Beatrijs Lubbers zal haar tot haar terugkeer als fractievoorzitter en Raadslid vervangen. Lubbers was ook al tijdens de laatste twee weken van de campagne als plaatsvervanger opgetreden.

Kerkmans haar vader is gedurende de campagne ernstig ziek geworden en vlak voor de verkiezingen gestorven. Bovendien besteedde zij de laatste vier jaar wekelijks vele tientallen uren mantelzorg aan beide ouders.
Kerkmans wil nu tijd nemen voor zorg, verwerking en weer op adem te komen. Iets wat moeilijk gaat als zij meteen weer volledig aan het werk zou gaan in beide functies, zo is de ervaring.

Het betekent overigens niet dat Kerkmans zich helemaal terugtrekt, maar zij zal meer op de achtergrond gaan optreden. Beatrijs Lubbers vindt het een hele eer om Corina te mogen vervangen en zal zich met hart en ziel inzetten in en buiten de gemeenteraad voor mens, dier en milieu in Gouda.

Corina Kerkmans
Corina Kerkmans
Beatrijs Lubbers
Beatrijs Lubbers


Klik op één van de foto's voor meer informatie over de desbetreffende persoon

Gerelateerd nieuws

Forse stemmenwinst en behoud van Raadszetel in Gouda!

De Partij voor de Dieren heeft in Gouda bij de gemeenteraadsverkiezingen 62% meer stemmen gehaald dan 4 jaar geleden. Helaa...

Lees verder

Nieuwe fractievoorzitter Beatrijs Lubbers officieel beëdigd als Raadslid

Op woensdag 28 maart werd er in het Huis van de Stad afscheid genomen van de oude Raad en daarmee voorlopig ook van Corina Ke...

Lees verder