Vragen over het vuur­werk­beleid van de gemeente Gouda


11 december 2014

Gouda, 11 december 2014 – De Partij voor de Dieren heeft aan de gemeente Gouda vragen gesteld over
het het beleid ten aanzien van het afsteken van vuurwerk door particulieren.

Hoewel het bepaald niet nieuw is dat er jaarlijks problemen zijn met vuurwerk, heeft de gemeente Gouda pas eind november aangekondigd met een actieplan te komen. Daarnaast maakt Gouda geen gebruik van de nieuwe mogelijkheden om meer vuurwerkvrije zones in te stellen.
De PvdD vraagt zich af waarom niet, want dit had weer een kleine stap vooruit geweest om mensen, dieren en het milieu beter te beschermen tegen de uitwassen van het particuliere vuurwerk. Ook wil de partij weten wat de gemeente gaat doen op Oudejaarsdag om het verbod voor 18.00 uur vuurwerk af te steken te handhaven.

De PvdD streeft naar het afschaffen van particulier vuurwerk en wil dat laten vervangen door vuurwerk dat centraal door de gemeente wordt georganiseerd. Dit doordat vuurwerk allang geen traditie meer is die alleen op oudejaarsnacht wordt gevierd en het gevaarlijk blijkt in de handen van particulieren. Dit getuige de vele klachten, gewonden en soms zelfs dodelijke slachtoffers onder mensen en dieren. Ook vindt de PvdD de milieueffecten niet aanvaardbaar.

De artikel 38 vragen over het vuurwerk zijn hier te vinden.

Gerelateerd nieuws

Gouda verklaart zich schaliegasvrij

Op initiatief van de Partij voor de Dieren hebben de verschillende partijen gezamenlijk een motie ingediend met als doel da...

Lees verder

Paddentrappen dankzij Partij voor de Dieren

Bij de bespreking van de nieuwe Goudse rioolverordening heeft de wethouder Duurzaamheid op verzoek van de Partij voor de Dier...

Lees verder