Partij voor de Dieren Gouda blijft eigen koers varen


23 april 2014

Gouda, 23 april maart 2014 - In tegenstelling tot eerdere berichten in de media, treedt de Partij voor de Dieren in Gouda niet toe tot de coalitie van GoPo/GBG, CU, CDA, SGP, G50+ en SP. Wel hebben een aantal verkennende telefoongesprekken plaatsgevonden en is de PvdD vorige week eenmaal aangeschoven bij de coalitiebespreking. Maar inhoudelijk ziet de PvdD te weinig aansluiting .

‘Wanneer wij meedoen, zouden wij te veel beleid moeten gaan steunen dat regelrecht tegen onze idealen ingaat’, aldus Corina Kerkmans, Fractievoorzitter in Gouda. ‘Dergelijke concessies willen we niet doen. Daarbij hebben we voor het verwezenlijken van onze speerpunten, met één zetel gewoonweg nog te weinig inbreng in deze coalitie’.

Het niet toetreden heeft overigens niets met het proces van de coalitie te maken. ‘De sfeer is onderling zeer goed en het voorgestelde proces, zoals een hoofdlijnenakkoord en meer burgerinbreng past helemaal in deze tijd’, zo vindt Kerkmans. ‘Ik verwacht met name met betrekking tot het opkomen voor kwetsbare groepen veel positiefs van deze groep en dat zullen we dan zeker ondersteunen.
Vanuit onze oppositierol zullen we het beleid verder kritisch volgen en het beste in staat zijn om telkens weer op te komen voor onze speerpunten: een Gouda dat ook aan de generaties na ons denkt met een duurzame en circulaire economie, diervriendelijkheid, meer groen en zorgzaamheid’.

Gerelateerd nieuws

Installatie van de raad

Op 26 maart werd Corina Kerkmans geïnstalleerd als gemeenteraadslid van de Partij voor de Dieren in Gouda. Een bijzonder mome...

Lees verder

Europese verkiezingen op 22 mei: ook belangrijk voor Gouda!!!

In Gouda zijn de coalitiebesprekingen nog altijd gaande en zijn we als nieuwkomer ons druk aan het voorbereiden op onze speer...

Lees verder