Partij voor de Dieren doet opnieuw mee aan gemeen­te­raads­ver­kie­zingen in Gouda


28 november 2017

Gouda, 25 november 2017 – De Partij voor de Dieren Gouda doet in 2018 opnieuw mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker is Corina Kerkmans. De afgelopen 3,5 jaar heeft Corina de partij al vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Gouda en zij wil dit na 21 maart 2018 graag voortzetten. ‘De groei van Gouda legt een enorm beslag op de leefomgeving van mens en dier. Wij zijn de enige partij die groei niet voor lief neemt en een leefbare omgeving voor mens en dier, voor nu en komende generaties voorop stelt. Een betere wereld begint heel dichtbij, namelijk in Gouda. En ons enthousiaste Goudse team gaat daar verder aan werken’!

Kieslijst goedgekeurd door het Congres
Het landelijk congres van de Partij voor de Dieren heeft op 19 november de volledige kandidatenlijst goedgekeurd.
Op plaats twee staat de actiegerichte Elkie van Beveren-Both en op drie het ervaren Burgerraadslid Edwin Kemner. Nieuw op de lijst zijn Beatrijs Lubbers en Edwin van Beveren. Beatrijs Lubbers kent de Goudse politiek en samenleving op haar duimpje en richt zich graag op sociale thema’s, diversiteit en inclusiviteit. Edwin van Beveren-Both is de voorzitter van de Werkgroep voor de Partij in Gouda en omstreken en is bekend van onder meer de ‘Clean Up Gouda’. Lijstduwer Hans Beck is al jaren een stille kracht achter het gedachtengoed van de partij in Gouda. Tweede lijstduwer Esther Groenewegen kent de Goudse politiek goed na jarenlang de Goudse fractie vrijwillig te hebben gesteund en is tegenwoordig bestuurslid van de partij in Zuid Holland.

Planeetbrede visie
Corina Kerkmans is verheugd over de kandidatenlijst. Corina: ‘In de huidige raadsperiode heeft de Partij voor de Dieren in Gouda bewezen voor radicaal andere keuzes te gaan op het gebied van dierenwelzijn, milieu, duurzaamheid en groen dan de traditionele politieke partijen. Politiek moet gaan over visie en idealen. Geen kleurloze compromissen. Wij hebben een planeetbrede visie, een visie die gebaseerd is op onze vier beginselen; mededogen, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid. Met deze enthousiaste en kundige kandidaten gaan wij de strijd voor een diervriendelijke en duurzame stad voortzetten’.
Binnenkort presenteert de partij het verkiezingsprogramma gericht op ‘Plan B’ voor Gouda.


Onze deelname en kieslijst werden op het partijcongres door de leden goedgekeurd.