Lezing 'De Kanarie in de Kolenmijn' in Gouda groot succes!


11 februari 2018

Op zondag 11 februari hielden wij onze campagne aftrap voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 op een wel heel bijzondere manier.
Op die zondagmiddag waren namelijk niemand minder dan Marianne Thieme en Ewald Engelen in 'de Kleischuur' in Gouda aanwezig om voor een afgeladen zaal een boeiende lezing te geven over hun boek De kanarie in de kolenmijn.


Na de lezing legde onze fractievoorzitter Corina Kerkmans een verband tussen het verhaal van beide sprekers en de Goudse politiek. Vervolgens werden door Marianne en Ewald veel interessante vragen uit het publiek beantwoord.
Daarna was er gelegenheidhet boek De kanarie in de kolenmijn ter plekke te kopen en te laten signeren door beide schrijvers.
Velen spraken over een buitengewoon zinvolle middag.

De Volkskrant noemde het boek met afstand het meest radicale geschrift dat de afgelopen jaren in de Haagse politiek werd geschreven, en bekroonde het met vier sterren. Marianne Thieme en Ewald Engelen waarschuwen in hun boek tegen de onhoudbaarheid van de huidige politieke en financiƫle keuzes. Als een kanarie in de kolenmijn signaleren zij gevaren die onze toekomst bedreigen.
Tijd voor een revolutie! Tijd voor plan B!

Hieronder een foto-impressie: