Flyer­actie in Goudse binnenstad tegen stal­branden


Want een varken verdient meer bescherming dan een keukenrol

7 oktober 2018

"Wat is de overeenkomst tussen een varken en een keukenrol" Veel voorbijgangers in de Goudse binnenstad waren nogal verrast door die vraag en nog meer verrast om te horen dat varkens en kippen niet beter tegen brand beschermd worden dan keukenrollen in een opslagloods en dat er daardoor ieder jaar honderdduizenden dieren omkomen bij stalbranden.

Een enthousiast team van de Partij voor de Dieren trok op koopzondag 7 oktober de binnenstad van Gouda in met flyers om aandacht te vragen voor stalbranden.

In de afgelopen tien jaar zijn meer dan 1,5 miljoen dieren levend verbrand of door verstikking om het leven gekomen bij stalbranden. De cijfers van de afgelopen jaren laten op onthutsende manier zien dat het actieplan van de regering van 2014 niets heeft geholpen. En een nieuw actieplan dat deze zomer verscheen spreekt alleen over onderzoek en overleg(!)
De Partij voor de Dieren vindt dat het daar nu geen tijd meer voor is. Er moeten snel strengere brandveiligheidsregels voor de veehouderij komen en vooral moeten er veel minder dieren worden houden. Megastallen met 24.000 varkens of 60.000 kippen zijn nooit veilig te krijgen. We moeten naar een veel kleinschaliger landbouw en daarvoor ook naar een vermindering van onze consumptie van dierlijke producten, was de boodschap aan het Goudse publiek.