Verkie­zings­debat 13 maart


Lijst­trekkers gaan in debat in Choco­la­de­fa­briek

1 maart 2023

Verkiezingsdebat 13 maart

Aanvang 19.30 uur in de Chocoladefabriek

Op woensdag 15 maart 2023 zijn verkiezingen voor de Provinciale Staten. Op dezelfde dag zijn de waterschapsverkiezingen. De Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda is één van de stembureaus én is op 13 maart de locatie voor een verkiezingsdebat.

Provinciale Staten
De Provinciale Staten zijn de volksvertegenwoordigers van een provincie, die taken oppakt die te omvangrijk zijn voor de gemeente en te klein voor de landelijke overheid. Ze houden toezicht op milieuwetten, waterschappen en zijn verantwoordelijk voor monumenten, sportgelegenheden, natuurbeleid en de aanleg van (provinciale) infrastructuur.

Waterschap
Een waterschap is een overheidsorganisatie, net zoals de Rijksoverheid, de provincies en de gemeenten. Een waterschap zorgt voor het waterbeheer in een bepaald gebied. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat er genoeg en schoon water is en dat we bescherm zijn tegen te veel water. Het bestuur van een waterschap bestaat uit een algemeen bestuur, een dagelijks bestuur en een voorzitter (de dijkgraaf of watergraaf). De leden van het algemeen bestuur worden rechtstreeks door de inwoners van het waterschap gekozen. Gouda heeft twee waterschappen: het grootste gedeelte van Gouda hoort bij het waterschap van Rijnland. De wijk Westergouwe hoort bij het waterschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Als Gouwenaar betaal je waterschapsbelasting. Tijdens de verkiezingen heb je invloed op hoe dit geld wordt uitgegeven en welke keuzes het waterschap maakt.

Verkiezingsdebat
Op 13 maart is er een verkiezingsdebat in de Chocoladefabriek met tien lijsttrekkers.
Namens de Partij voor de Dieren zal Carla van Viegen deelnemen, zij is lijsttrekker en huidig fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Inloop vanaf 19.00 uur met koffie en thee. Het debat start om 19.30 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. De avond wordt afgesloten met een borrel. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Gerelateerd nieuws

Pompen of verzuipen!

Pompen of verzuipen: de energietransitie in Gouda moet verder gaan dan huizen isoleren. Op vrijdag 17 februari startt...

Lees verder

Vlees niet langer standaard bij catering gemeente

Op 14 maart 2023 heeft de Partij voor de Dieren de motie “Geef uw wensen door!” ingediend. Deze motie is aangenomen!...

Lees verder