Wees­huis­complex volledig in beleg­gers­handen


Laatste poging PvdD om uniek Gouds monument te redden krijgt niet genoeg steun

19 juni 2019

Het Weeshuiscomplex is verkocht, inclusief de Jeruzalemkapel, het Weeshuisgebouw en de prachtige Binnenplaats.
Daarmee zijn deze waarschijnlijk voorgoed verloren voor de inwoners van Gouda en worden deze parels van Gouda overgeleverd aan de zucht naar rendement van beleggers en ontwikkelaars.


In een ultieme poging de Jeruzalemkapel en de Binnenplaats te behouden voor inwoners, heeft de Partij voor de Dieren met een amendement geprobeerd commerciële exploitatie van deze onderdelen te voorkomen.
De Jeruzalemkapel, de enige overgebleve in Nederland (!!), zou dan weer in oude luister hersteld kunnen worden in plaats van in een viersterrenrestaurant te worden.
Helaas bleek de Gemeenteraad toch te bang voor een rechtsgang van de ontwikkelaars en stak de nek niet uit.

Alles van waarde is weerloos, zo bleek maar weer.

In 2014 voerde de Partij voor de Dieren Gouda al actie om het weeshuiscomplex te beschermen tegen korte-termijn plannen. Op de foto onthult PvdD Kamelid Esther Ouwehand samen met Ineke Verkaaik van de Initiatiefgroep Weeshuis het bijenhotel dat wij aanboden als symbolisch alternatief voor de plannen om het weeshuis te verkopen als mensen-hotel.

Gerelateerd nieuws

Boeiende datawandeling door Gouda

Privacy gaat ons allen aan, misschien wel vooral in de publieke ruimte. Om daar meer bewustzijn voor te creëren organiseerde ...

Lees verder

PvdD stelt vragen over eenden voeren

Het voeren van grote hoeveelheden brood aan eenden, ganzen, zwanen of andere watervogels is niet alleen zeer slecht is voor d...

Lees verder