Khalil Kotaesh


Nummer 7

Wie ben ik?

Salaam Aleikum (of op z’n Oerhollands: hoi). Ik ben Khalil (Kh=G) Kotaesh, 28 jaar.
Ik woon samen met mijn drie harige kinderen en (minder harige, elhamdulillah) verloofde in de provincie Zuid-Holland. In de praktijk is dat Gouda (thuis), Alphen aan den Rijn (familie) of Leiden (verloofde). En ook al vind ik het hier mooi, soms mis ik mijn geboorteplaats, Damascus (Dumar). Hier groeide ik op als staatloze - al is dat ook maar een menselijk begrip: alles om ons heen, de dieren en natuur, zijn altijd al staatloos geweest.

Wat doe ik?

Na mijn bachelor, architectuur, vluchtte ik met mijn familie naar Nederland en vonden wij een nieuw thuis in een nieuwe wereld. Ik ben nu mijn master aan het afronden aan de TUDelft en ik werk sinds 2017 bij FARO Architecten. In mijn vrije tijd ben ik in de sportschool, en doe ik aan kickboksen, MMA, Karate of jujitsu. Ook houd ik van filosoferen en om mijn eigen grappen lachen.

Wat wil ik in Gouda met de PvdD bereiken?

Architectuur is speciecistisch, antropocentrisch en overbelast de natuur. Ik wil met PvdDGouda inzetten om dit te veranderen door te focussen op ecologie, duurzaamheid en natuur-inclusief bouwen als kern. Ik heb twee oren en een mond, dus ik luister meer dan ik praat. Maar nog liever ga ik aan de slag met mijn handen. Het is niet gek als je mij niet in één keer begrijpt, maar er is altijd rationaliteit in mijn irrationaliteit te ontdekken.Terug naar overzicht kandidaten GR2022