Jaap Oosterom


Nummer 11

Wie ben ik?

Ik ben Jaap Oosterom (1997) en sinds 2014 wonende in Gouda. Ik zou mezelf omschrijven als een creatieveling met grote dromen en ambities. Mijn levensdoel is om de wereld een stukje mooier te maken voor mens, dier en planeet. Daarnaast vind ik het erg interessant wat er voor zorgt hoe wij mensen ons gedragen en waarom iets een gewoonte is.

Wat doe ik?

In 2011 ben ik begonnen met de sport Freerunnen. In september 2021 mocht ik zelfs meedoen aan de wereldkampioenschappen waar ik de 11e plek heb mogen behalen. Deze sport heeft mij door de moeilijke periodes getrokken.
Voor mij is deze sport nu het gereedschap om de wereld een stukje mooier te maken. Hierdoor heb ik een freerunschool opgericht. Zo bestaat mijn werk dus vooral uit het lesgeven in deze sport en het ontwikkelen van deze sportschool. Verder ben ik iemand die nooit stil zit en altijd iets moet doen. Doordat corona in het land kwam, kreeg ik veel meer vrije tijd die ik ben gaan steken in het opdoen van informatie over de politiek. Daarnaast vind ik het leuk om piano te spelen of mijn hoofd leeg te maken tijdens wandelingen in de natuur.

Wat wil ik bereiken met de Partij voor de Dieren?

Ik ben van mening dat ieder mens en dier een kans op geluk verdient. De Partij voor de Dieren is voor mij de enige partij die streeft naar een toekomst waar dit mogelijk is. Zo hoop ik vooral de stem te zijn die nadenkt over wat de huidige beslissingen kunnen betekenen voor de toekomstige generaties. Mijn doel is dus om de gemeente duurzame en klimaatbewuste keuzes voor de langere termijn te laten maken.

Op deze manier hoop ik dat wij de aarde leefbaar en schoon zullen doorgeven aan de toekomstige generaties.


Terug naar overzicht kandidaten GR2022