Eric Veld­wiesch


Frac­tie­on­der­steuner

Wie ben ik ?

Eric Veldwiesch. Fractieondersteuner voor de Partij voor de Dieren in Gouda.

Wat doe ik?

In het dagelijks leven werk ik als duurzaamheidsmanager voor de drankensector in Nederland. Voor veel bedrijven valt de echte milieuwinst juist te boeken door slimme samenwerkingen te smeden met andere bedrijven en met partners in de keten. Dit zijn tegelijkertijd de lastigste uitdagingen. Vanuit mijn rol probeer ik als een soort van onzichtbare motor deze belangrijke samenwerkingen aan te blijven drijven.

Sinds een jaar woon ik samen met mijn vriendin in het gezellige Kort Haarlem: precies tussen het historische centrum van de stad en prachtige natuur van het Goudse Hout en de Reeuwijkse Plassen. Ik trek vaak mijn hardloopschoenen aan om volop te kunnen genieten van het water, het groen en de vele vogels rondom Gouda.

Wat wil ik bereiken met de Partij voor de Dieren in Gouda?

De belangrijkste uitdaging waar we in mijn ogen voor staan als maatschappij is het vormen van een andere vorm van economie. Een economie die niet gericht is op winst voor aandeelhouders, maar juist ten dienste staat van het welzijn van mens, dier en natuur: de betekeniseconomie. Over de hele wereld ontstaan overal van dit soort bedrijven, maar er blijft een overheid nodig die deze nieuwe economie omarmt.

Email: eric.veldwiesch@gouda.nl

Foto: Tobias Kleuver

Gerelateerd

Nieuws