Ap Reinders


Nummer 5

Wie ben ik?

Ap Reinders (1963). Geboren in Ferwerderadeel (Friesland), getogen in de Bollenstreek, sinds 8 jaar wonend in Gouda

Wat doe ik?

Ik ben voormalig kunstenaar en leerkracht basisonderwijs. Momenteel werkzaam als scrum-master in een team software-ontwikkelaars voor een bedrijf in Rotterdam. Koken is mijn passie, ik maak vegan kaas, doe graag een hike in de natuur, ben gek op spelletjes.
Toen ik een poosje eigenaar was van een landschapselement in de Krimpenerwaard ben ik anders gaan denken over mijn relatie die ik had met dieren en natuur. Ik zag in dat de mens zijn verbinding met zijn omgeving totaal heeft verloren en onze planeet tot uitsterving afgraast. Het leidde ook tot een innerlijk proces: "Wie ben ik dat ik dit zomaar laat gebeuren?". Het heeft voor mij veel veranderingen gebracht: Ik ben bijvoorbeeld plantaardig gaan eten en vrijwilligerswerk gaan doen. Je bewust worden van de nood van de wereld is niet prettig. Maar je krijgt er ook wat voor terug: Compassie. Je gunt hiermee je omgeving -ook dieren!- het recht op een mooi leven. Daarmee herstel je de verbinding, en mij heeft dat een gelukkiger mens gemaakt.


Wat wil ik met de PvdD voor Gouda bereiken

Een groener Gouda zou voor mij prachtig zijn. En niet alleen groen als kleurtje bedoel ik dan, want van al dat bijna dode grasland in en om onze stad worden we ook niet vrolijker. Meer bomen, meer bloemen, meer insecten, meer vogels, meer landdieren! En een schoner Gouda: Zwerfafval en gifgebruik aanpakken. Gezonde sloten barstend van divers leven. En een sociaal Gouda. Nog te veel groepen mensen worden in de kou gezet of vernederd, ten gunste van een meerderheid die alleen nog maar het eigenbelang ziet, en kiest om blind te zijn voor de catastrofale situatie waar onze planeet zich in bevindt. Samenwerken, delen, en duurzamer worden zijn absolute voorwaarden om hierin verder te komen. Mijn ultieme droom: Een standbeeld voor het anonieme dier op het marktplein van Gouda!


Terug naar overzicht kandidaten GR2022