Vegan kaas­fondue een groot succes


30 januari 2023

De Vegan kaasfondue, van zondag 29 januari is een groot succes geworden. De avond werd georganiseerd in samenwerking met poppodium So What!

Circa zestig kaasfondue liefhebbers genoten die avond van de plantaardige fondue en de eveneens plantaardige bijgerechten. De scepsis die sommige mensen voelden (“hoe kan dat nou, een kaasfondue zonder kaas”) verdween rap zodra men van de kaasfondue geproefd had.

Het lijden van dieren dat onvermijdelijke is om tegemoet te komen aan de vlees, vis en zuivelbehoefte van mensen is immens. In het bijzonder dieren uit de intensieve veehouderij hebben een erbarmelijk leven dat meestal eindigt in een wrede dood in het slachthuis.

Dat lijden is de afgelopen jaren steeds meer in de publiciteit gekomen; we kunnen onze ogen er niet meer voor sluiten. Het is ook de (intensieve) veeteelt die de grootste invloed heeft op de klimaatverandering.

Initiatieven zoals de vegan barbecue van afgelopen zomer en de vegan kaasfondue van afgelopen zondag tonen aan dat het heel goed mogelijk is om dierlijke eiwitten uit ons dieet te bannen en toch lekker te kunnen eten.

Gerelateerd nieuws

Verkiezingen Waterschap

Meer groen zorgt voor gelukkiger mensenRik is een 56-jarige vader van twee volwassen zonen en werkt als functioneel beheerder...

Lees verder

Interview bij Radio Gouwestad

Op zondag 19 februari waren Renate Mols en Chris Schoute te gast bij Radio Gouwestad in het programma Gewoon Groen. Renate is...

Lees verder