Uitstoot Goudse industrie wordt nu ook gere­gi­streerd


Gemeente gaat uitstoot grote bedrijven meenemen op Dashboard Duurzaam Gouda

30 november 2022

Op 30 november 2022 heeft de Partij voor de Dieren de motie Bedrijven Dashbord Duurzaam Gouda ingediend. Deze motie is aangenomen.

Waar gaat het over:

De afspraak in het bestuursakkoord is dat we ernaar streven dat de CO2 uitstoot in Gouda in 2040 klimaat neutraal is en in 2050 circulair (een kringloop met vrijwel geen restafval). Maar om dat te halen moeten we allemaal meedoen. Inclusief het bedrijfsleven.

Met de jaarlijkse registratie in het Dashbord Duurzaam Gouda wordt zichtbaar gemaakt hoe de stand van zaken is van de CO2 uitstoot van de Goudse huishoudens. Maar omdat de CO2 uitstoot van de Goudse bedrijven daar niet in wordt meegenomen, geeft het Dashbord een onvolledig beeld.

Door de uitstoot van het Goudse industriƫle bedrijfsleven op te nemen in het Dashbord Duurzaam Gouda, wordt een eerlijk beeld geschetst over de ontwikkeling van de uitstoot en kunnen er tijdig acties ingezet worden om de uitstoot te beperken.

Gerelateerd nieuws

Woningbouw in Gouda wordt duurzaam en modulair

Op 9 november 2022 heeft de Partij voor de Dieren in Gouda de motie Circulaire woningbouw in Gouda ingediend. Deze motie...

Lees verder

Provinciale verkiezingen - Renate Mols stelt zich voor

In de aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen op 15 maart 2023, zullen op de website van d...

Lees verder