Toch vuur­werk­vrije zone bij dieren­asiel en ruiterclub


Standpunt college aangepast na protest Partij voor de Dieren

14 november 2019

Dankzij ingrijpen van de PvdD Gouda komt er rond Dierenasiel Gouda en Ruiterclub Bloemendaal toch een vuurwerkvrije zone zonder dat buurt hierover uitgebreid hoeft te worden geraadpleegd.

De omgeving van de opvang voor honden en katten en het verblijf voor paarden op de hoek
Groenhovenweg/Bloemendaalseweg was vorig jaar de eerste vuurwerkvrije zone van Gouda. De proef werd zowel door de gemeente als de buurt als geslaagd beoordeeld.

De ruiterclub en het dierenasiel gingen er daarom vanuit dat ze dit jaar weer automatisch deel uit zouden maken van een vuurwerkvrije zone. Op het laatste moment kwam men er achter dat er een aanvraag moest worden ingediend en dat er handtekeningen moesten worden opgehaald om te checken of 80% van de buurtbewoners instemmen met een vuurwerkvrije zone. Door onderbezetting en drukte in het asiel was daar bij het dierenasiel geen tijd meer voor.

Fractievoorzitter Corina Kerkmans van de Partij voor de Dieren in Gouda liet het daar niet bij zitten tekende namens deze organisaties protest tegen aan bij de burgemeester. Dit overleg leidde tot een herziening van het standpunt zodat er nu toch een vuurwerkvrije zone komt om de dieren een rustige jaarwisseling te bezorgen!


In de pers:
Artikel in AD 14-11-12019
Foto: Photo by JoĆ£o Victor Xavier on Unsplash