PvdD Gouda in actie tijdens World Cleanup day


Record hoeveelheid afval verzameld in omgeving Nieuwe Gouwe O.Z.

18 september 2021

Als Partij voor de Dieren Gouda houden we met enige regelmaat schoonmaakacties op verschillende plekken in de stad. Natuurlijk konden wij op World Cleanup Day ook niet stil blijven zitten en dus trok een groep vrijwilligers afgelopen zaterdag naar het bedrijventerrein in de buurt van de Hoogvliet.

We haalden een enorme hoeveelheid afval weg op en onder de parkeerplaatsen en uit het water in de nabijgelegen bosjes.

Afval moet je in eerste instantie voorkomen vinden wij. Veel minder verpakkingen en met name veel minder wegwerpverpakkingen.
De Partij voor de Dieren heeft daar allerlei voorstellen voor in haar partijprogramma. En het opruimen van afval is in onze ogen niet alléén de verantwoordelijkheid van individuele burgers.

Maar ondertussen steken we graag de handen uit de mouwen om te laten zien dat we met elkaar een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een schonere stad.

Gerelateerd nieuws

Groene schoolpleinen in Gouda worden een feit!

In 2019 werd onze motie over vergroening van schoolpleinen unaniem door de Raad aangenomen. Daarmee werd de gemeente Gouda op...

Lees verder

Bomen Gloriantplantsoen blijven behouden!

Al in mei vorig jaar stelden wij kritische vragen aan het College over de, tijdens een bewonersbijeenkomst bekend gemaakte, v...

Lees verder