Provin­ciale verkie­zingen - Renate Mols stelt zich voor


Goudse kandidaat voor verkie­zingen Provin­ciale Staten en Water­schap

7 januari 2023

In de aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen op 15 maart 2023, zullen op de website van de Partij voor de Dieren een paar korte artikelen verschijnen over het belang van deze verkiezingen. Tevens zullen verschillende kandidaten die namens de Partij voor de Dieren op de kieslijst staan zich voorstellen.

Traditiegetrouw hebben de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen een lage opkomst. Dat is jammer want allebei zijn ze heel belangrijk! Zeker voor thema’s die wij als Partij heel belangrijk vinden, zoals biodiversiteit, natuurbehoud, jagen en veeindustrie.

Daarnaast worden leden van de Eerste Kamer ook gekozen door de Provinciale Staten.Dus jouw stem op de provincie helpt ons ook met een zetel te krijgen in de Eerste Kamer. Jouw stem met deze verkiezingen is dus ook belangrijk voor de landelijke politiek!
Dus door op een kandidaat van de Partij voor de Dieren te stemmen oefen je invloed uit op hoe het er aan toe gaat in ons land. En gezien de erbarmelijke staat van de natuur en dieren in ons land is ons geluid hard nodig!

Hieronder lees je meer over onze Goudse kandidaten voor de waterschappen én de Provinciale Staten.

Renate Mols is kandidaat van de Partij voor de Dieren voor de Provinciale Staten in Zuid-Holland en voor de Waterschappen in Rijnland. Zij is een ambitieuze en gedreven vrouw die de overtuiging heeft dat alles wat leeft op onze aarde, het recht heeft op een gezond en veilig leven. De politiek speelt er een belangrijke rol in om daar voor te zorgen.

Renate: "Het is zo belangrijk dat we de grote problemen in de wereld met elkaar oplossen. We moeten alle zeilen bijzetten om ervoor te zorgen dat de planeet leefbaar blijft. Nu en in de toekomst. Dat kan alleen als er een radicale verandering komt in ons denken, in de manier waarop we leven. We moeten beseffen dat economische groei niet de oplossing maar het probleem is. Dat we de aarde aan het uitputten zijn. Alleen met een systeem- en cultuurverandering kunnen we de huidige problemen in de wereld oplossen."

Het is Renates overtuiging dat als we minder consumeren en meer samenzijn, als we meer met elkaar doen, we een grote stap in de goede richting zetten. Ze vindt het belangrijk dat we meer tijd maken voor elkaar en daarin de verbinding zoeken. Samen een natuurwandeling maken of met elkaar een concert of festival bezoeken is zoveel beter voor een mens dan allerlei spullen te kopen. Spullen die uiteindelijk leiden tot nog meer vervuiling en verspilling. Door op een andere manier geluk te vinden kunnen we de aarde leefbaar houden.

Als scheikundige en milieukundige gelooft zij dat technologische mogelijkheden problemen kunnen oplossen, maar ook problemen kunnen veroorzaken.

Renate: "Stel dat er koeien ontwikkeld worden die nauwelijks uitstoot veroorzaken, dan is dat technologisch heel knap. Het risico is dat we daardoor de bio-industrie goedpraten en het dierenleed in stand houden."

Renate noemt ook het voorbeeld van de ontwikkeling van elektrische auto’s. "Als die ontwikkeling doorzet dan komt er ook weer enorme druk op de productie van metalen, een toename van kinderarbeid enzovoort. We moeten mensen ervan doordringen dat er te weinig land, te weinig water en te weinig energie is om alle problemen met behulp van technologie op te lossen."

Met deze overtuigingen en idealen wil Renate haar zetel innemen in de Provinciale Staten of de Waterschappen waarbij zij steeds de vraag zal stellen: "Is dit wel gezond en veilig? Is dit wel nodig? Draagt dit bij aan vermindering van leed en overbelasting van de aarde?"

We wensen Renate veel succes in de campagne naar de Verkiezingen!

Op 25 februari 2023 verscheen dit interview met Renate in de Gaykrant.

Gerelateerd nieuws

Uitstoot Goudse industrie wordt nu ook geregistreerd

Op 30 november 2022 heeft de Partij voor de Dieren de motie Bedrijven Dashbord Duurzaam Gouda ingediend. Deze motie is aa...

Lees verder

Nieuwjaarsreceptie 13 januari 2023

Op vrijdagavond 13 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst plaats van de Partij voor de Dieren Gouda in Lunchcafé Curcuma aan d...

Lees verder