Nieuw­jaars­re­ceptie 13 januari 2023


21 januari 2023

Op vrijdagavond 13 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst plaats van de Partij voor de Dieren Gouda in LunchcafƩ Curcuma aan de Korte Groenendaal. Het is de eerste keer dat de Partij in Gouda een nieuwjaarsreceptie kon houden, een lang gekoesterde wens van fractievoorzitter Corina Kerkmans. In haar Nieuwjaarswens memoreerde zij de successen van 2022, waaronder het vuurwerkverbod dat over twee jaar zal ingaan. Maar we kijken vooral vooruit! Al in het begin van dit jaar wordt een motie ingediend over plantaardige voeding Plantaardige voeding is het belangrijkste antwoord op het oplossen van de klimaatcrisis. Niets is zo catastrofaal voor klimaat en natuur als de intensieve veeteelt.

De ontwikkeling van een plantaardige kaas is steeds succesvoller. Het is een uitgelezen kans om juist in onze stad, die wereldberoemd is om de kaas, de vegankaas (verder) te ontwikkelen en in de markt te zetten. Ook daar zetten we ons voor in. Met elkaar strijden we ervoor dat het geluid van mens, dier en natuur gehoord wordt. Het zal in de gemeenteraad dan ook niet alleen maar over geld moeten gaan waarmee de traditionele maatschappij in stand wordt gehouden. Wij, als Partij voor de Dieren, willen dat anders. Wij zullen ons geluid blijvend laten horen om zowel natuur, dier en mens te blijven beschermen.Hoopvol voor 2023 is dat steeds meer bedrijven inzien dat het anders moet, bedrijven die niet aan greenwashing doen.

Dit jaar zijn er weer de Provinciale Verkiezingen en de verkiezingen voor de Waterschappen. Deze verkiezingen zijn belangrijker dan ooit gezien de ontwikkelingen op het gebied van milieu, boerenprotesten en waterstanden. Voor de Partij voor de Dieren staan twee super kandidaten klaar, Renate Mols voor de Provinciale Staten (zie interview website) en Rik Koenders voor het Waterschap Rijnland (interview op website volgt binnenkort). Het is belangrijk dat we op alle niveaus ons geluid laten horen om onze idealen uit te dragen.

We hebben de afgelopen jaren veel bereikt, de Partij in Gouda groeit maar er blijft nog genoeg te doen. Gelukkig staat er een nieuwe ploeg klaar die zich vol enthousiasme en bevlogenheid op verschillende gebieden inzet.

Gerelateerd nieuws

Provinciale verkiezingen - Renate Mols stelt zich voor

In de aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen op 15 maart 2023, zullen op de website van d...

Lees verder

Verkiezingen Waterschap

Meer groen zorgt voor gelukkiger mensenRik is een 56-jarige vader van twee volwassen zonen en werkt als functioneel beheerder...

Lees verder