Gouda komt op de fijn­stof­kaart


10 november 2018

Onder de bezielende leiding van Bertrik Sikken werden op 9 november een kleine twintig fijnstofmeters in elkaar gezet. Met enig geduld en opperste concentratie werd de bedrading op de juiste plek geprikt en de fijnstofmeter geactiveerd. Deze door de Goudse afdeling van de Partij voor de Dieren georganiseerde avond was voor iedere geïnteresseerde toegankelijk.

Met deze knutselavond zetten we een volgende stap in ons streven om in Gouda 20 meetpunten te realiseren. Dit geeft een betrouwbaar beeld van de kwaliteit van de lucht in Gouda wat fijnstof betreft.

De piepkleine lettertjes en de relatief donkere omstandigheden noopten af en toe tot het gebruik van de zaklantaarnapp van de mobiele telefoon.

Al met al was het een zeer geslaagde avond. Binnenkort worden de eerste meetresultaten verwacht, die we in een volgende bijeenkomst zullen bespreken.

Gerelateerd nieuws

Maak je eigen fijnstofmeter!

Op vrijdag 9 november 2018 19:30 - 22:00 uurPlaats: Bar van Ramon en Miranda Spieringstraat 113, GoudaEerder organiseerde...

Lees verder

PvdD-motie ‘ leven in verscheidenheid’ aangenomen

Onze motie ‘ leven in verscheidenheid’ is in de Goudse Raad unaniem aangenomen. Deze was in reactie op de Nashville verklarin...

Lees verder