Onze fractie

Even voorstellen:

Corina Kerkmans (raadslid en fractievoorzitter)

 Corina Kerkmans fractievoorzitter Partij voor de Dieren, Gouda

Corina Kerkmans is fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Gouda. Tevens is zij het raadslid voor onze partij, die sinds 19 maart 2014 met 1 zetel in de Goudse gemeenteraad is vertegenwoordigd.  En ook al is de PvdD als lokale politieke partij nieuw in Gouda, Corina is dat zeker niet. De fractievoorzitter heeft hier een belangrijk deel van haar jeugd doorgebracht, en woont sinds 8 jaar weer in het centrum van de stad.

Na bijna 5 jaar aan de VU in Amsterdam te hebben gewerkt, vertrok Corina naar Buenos Aires waar ze als adviseur internationaal ondernemen bij de Nederlandse ambassade aan de slag ging. Nar haar terugkomst in Nederland in 2002 heeft ze politieke wetenschappen aan de Universiteit Leiden gestudeerd (bachelor). Corina werkt momenteel als internationaal programmamanager bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De Partij voor de Dieren staat voor Corina voor alles wat zij belangrijk vindt in dit leven: duurzaamheid, zorg voor onze planeet en alles wat er op leeft, persoonlijke vrijheid, maar zeker ook persoonlijke verantwoordelijkheid. Corina wil de inwoners van Gouda een lange termijn perspectief bieden en opkomen voor alles en iedereen die kwetsbaar is. ‘Als raadslid zal ik het Goudse beleid kritisch volgen en telkens weer opkomen voor onze speerpunten: een Gouda dat ook aan de generaties na ons denkt met een duurzame en circulaire economie, diervriendelijkheid, meer groen en zorgzaamheid’.

Contactgegevens:
Mailadres:  c.kerkmans@partijvoordedieren.nl of corina.kerkmans@gouda.nl
Telefoonnummer: 06 15 214 214
LinkedIn: Corina Kerkmans
Twitter: @corinajk
 

Edwin Kemner (burgerraadslid)

Edwin Kemner

Edwin Kemner is één van de twee burgerraadsleden van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Gouda. Als burgerraadslid ondersteunt hij het werk van de gekozen fractievoorzitter Corina Kerkmans.

Edwin heeft economie gestudeerd in Groningen en woont nu al bijna 15 jaar in Gouda. Hij heeft verschillende financiële functies in het bedrijfsleven vervuld alvorens hij gevraagd werd om burgerraadslid te worden. Zijn aandachtspunten in de raad zijn financiën en duurzaamheid.

Door een steeds sterker wordend besef dat het huidige economische systeem slechts functioneert als er sprake is van groei en dat dit op een eindigende planeet niet oneindig kan doorgaan heeft hem doen besluiten om lid te worden van de Partij voor de Dieren. De enige partij die duidelijk aangeeft dat groei niet de oplossing is maar het probleem. Hij hoopt dat hij zo een bijdrage kan leveren om een betere wereld na te laten aan onze kinderen.

Elkie Both (burgerraadslid)

Elkie Both

Elkie Both was geruime tijd actief lid van de werkgroep Gouda en omstreken van de Partij voor de Dieren en is sinds kort ook betrokken bij de fractie.
Zij is verder, onder meer, actief geweest bij Greenpeace Rotterdam en bij de werkgroep 'Stop het Zwanendriften'.
Samen met Edwin van Beveren organiseerde zij in maart 2017 de CleanUpGouda

In het dagelijks leven is ze ambtelijk secretaris bij de RDOG Hollands Midden en in haar vrije tijd is ze als zangeres veel bezig met muziek.

De klus, zoals zij het noemt, van burgerraadslid heeft ze met veel plezier aanvaard en samen met het raadslid voor de PvdD, Corina Kerkmans en collega burgerraadslid Edwin Kemner is ze van plan het prachtige Gouda nog net wat mens- dier- milieu- en klimaatvriendelijker te maken.