Bijeen­komst over Rechten van de mens met een beperking


28 oktober 2015


logo GABOp 28 oktober heeft onze partij samen met de Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking (GAB) een bijeenkomst georganiseerd over het 'VN Verdrag van de Rechten van de mens met een beperking'.

Het centrale thema was waarom dit verdrag zo belangrijk is voor Goudse inwoners met een beperking.
Nienke van der Veen van Ieder(in) vertelde over de kansen en gevolgen voor onze stad want mede op basis van het Verdrag kan geëist gaan worden dat b.v. gebouwen alsnog beter toegankelijk worden gemaakt.
Maar nog belangrijker is dat de eigen regie van alle mensen in Gouda voortaan op een ieders netvlies staat en welke randvoorwaarden daarvoor nodig zijn. Denk hierbij o.a. aan toegankelijkheid en de positie van hulphonden.

Hoewel deze avond een puur informatief karakter had, zullen we in de Goudse raad hiervoor verder werken aan bewustwording en concrete acties.

Meer informatie:
Tekst VN verdrag inzak de rechten van personen met een handicap
Presentatie Ieder(in) gehouden tijdens de bijeenkomst PDF - download als powerpoint
Informatie over het VN Verdrag van de Coalitie van Inclusie
Netwerk Ieder(in) over het VN verdrag

Leden van GAB en Ider(in) in de Goudse Raad
Op de linker afbeelding afgevaardigden van GAB en Ieder(in) op uitnodiging van de PvdD aanwezig in de Goudse Raad, op de foto rechts Corina Kerkmans aan de voorzitterstafel.

Gerelateerd nieuws

Schoonmaakactie Gouda 17 oktober 2015

Velen van ons doen het dagelijks; zwerfies rapen. Het verwijderen van zwerfvuil voorkomt dat plastic of andere schadelijke ma...

Lees verder

Lezing ‘Dieren in de Stad’

Op vrijdag 27 november om 20.15 uur houdt Dick de Vos op uitnodiging van Partij voor de Dieren Gouda een lezing over ‘Dieren ...

Lees verder